Home

Reizen

Reizen

Kerken-kloosters

Natuur

Planten

Fotocursus

contact

Over mijzelf

-Rocky Mountains, Canada

-Griekenland-Lefkada  -Oregon

-algemeen   -Duitsland

-Landschappen

-algemeen   -Rhododendrons

1. camera's en objectieven  2. camera instellingen

-foto's bestellen

  -Zuid-Tirol Dolomieten    

-Indian Summer  -Spitsbergen

-Spanje

-alpenflora Berner Oberland

3. belichting  4. diafragma
  -Spanje    -Tenerife

 

 

 

5. scherpstellen  6. scherptediepte

de White River Falls aan Hwy 216 in Oregon

huismanfoto
Oregon
mei 2009

een fotoreisverslag

Oregon - de zgn. Painted Hills van het John Day Fossil Beds National Monument bij Mitchell aan Hwy  26

het Abert Lake en de Abert Rim - vlakke bergketen - aan Hwy 395 in het zuiden van Oregon

           Oregon - onbekend maakt onbemind - zelfs sommige Amerikanen weten niet waar het ligt. Aan de westkust en de Grote Oceaan onder de staat Washington. Wat een geweldige reis hebben we daar gemaakt, voor het eerst in een camper. Niet zo bekend als de staten Colorado of Californië met bekende natuurparken, maar niet minder mooi, dat kan ik U verzekeren. Deze reis stond al enige tijd op mijn programma. Met als hoogtepunten de geweldige kust - ruim 600 km - als één der mooiste van de wereld.
              En het binnenland met bijzondere rotsformaties en heuse woestijnen. Hier maak je al gauw enkele duizenden foto's in de paar weken, dat je hier bent. Ik hoop, dat de albums een ode zijn aan de fraaie natuur en landschappen van Oregon. Een topreis!!

Cape Ferrelo aan de kust in het zuiden van Oregon, aan de Hwy 101, de Oregon Coast Highway

Oregon wilde flora in 10 albums

Oregon landschappen in 4 albums

Album 206 Oregon 2009 1
Album 207 Oregon 2009 2
Album 208 Oregon 2009 3
Album 209 Oregon 2009 4
Album 210 Oregon 2009 5
Album 211 Oregon 2009 6
Album 212 Oregon 2009 7
Album 213 Oregon 2009 8
Album 214 Oregon 2009 9
Album 215 Oregon 2009 10

Kort reisverslag

Oregon is niet zo bekend bij ons Nederlanders, denk ik. Vergeleken met sommige natuurparken, zoals het Yellowstone park ook niet zo indrukwekkend waarschijnlijk, maar toch geweldig mooi. En waar iedereen naar toe gaat, hoef ik niet zo nodig....
Nu heb ik geprobeerd een korte beschrijving te geven van wat we allemaal gezien hebben, maar dan heb ik wel een heel lange bladzijde. Dus maar een telegramverhaal op de pagina Oregon-info en hier nu een lijst met hoogtepunten, al kan die makkelijk ook weer lang worden.
De Painted Hills - een aaneenschakeling van kleurige heuvels,

 zo bijzonder! En de zgn. 'Clarno Unit' rotsformatie langs de Journey Through Time Scenic Byway. En ook voor bergbeklimmers het 'Smith Rock State Park' met de Crooked River ten noorden van Bend. De 'woestijnroute' Hwy 31 met Fort Rock en de Abert Rim en Abert Lake in het zuiden. Dan binnendoor langs de Hwy 140 en Hwy 66 richting de Oceaankust. Net in Californië de gigantische Sequoiabomen in het Jedediah Smith Redwood park langs Hwy 199.
Vanaf Brookings in het zuiden langs de kust naar boven. Niet voor niets één van de mooiste kustroutes ter wereld. Stranden met rotspartijen, vele in het water, de vele 'Capes' met grandioos uitzicht naar noord en zuid. Leuke meest kleine kustplaatsjes, waar het in mei nog rustig is. Riviertjes die in de Grote Oceaan uitmonden. Dat moet je gezien hebben, om over mee te praten. Nogmaals - zie de albums, zo'n 400 foto's. Hoogtepunten zijn zeer beslist (van zuid naar noord):
Harris Beach State Park bij Brookings - Cape Ferrelo - Pistol River strand - Cape Sebastian - Port Orford Heads State Park - Cape Blanco - Bandon, leuk plaatsje - Shore Acres State Park en tuin - Oregon Dunes en Florence - Heceta Head met vuurtoren - Strawberry Hill met zeehonden - Cape Perpetua, omhoog voor grandioos uitzicht! - Yachats - Seal Rock State park - Newport met zeeleeuwen en vuurtoren - Cape Foulweather - Depoe Bay met het kleinste haventje ter wereld - Cape Lookout - Cape Kiwanda, in één woord: fantastisch - Cape Meares - Nehalem Bay - Hug Point met waterval - Cannon Beach met de grootste Haystack, bijna 80 meter - Astoria met de enorme brug over de Columbia River en de haven - Fort Stevens langs de kust bij het State park.
Zo kan ik nog bladzijden lang doorgaan. U ziet het allemaal bij de albums. Veel kijkgenoegen!! En - goede reis, als U deze tocht ook wil doen. Ik zeg: DOEN!!

Cape Perpetua bij Yachats aan de Hwy 101 aan de kust van Oregon, bijzonder mooi!!!!

Hug Point met watervalletje ten zuiden van Cannon Beach aan de kust

Cannon Beach met Haystack Rock, wel 80 m hoog

contact: 

copyright © 2008-2021 Tijs Huisman | alle rechten voorbehouden, ook foto's!!