Home

Reizen

Reizen

Kerken-kloosters

Natuur

Planten

Fotocursus

contact

Over mijzelf

-Rocky Mountains, Canada

-Griekenland-Lefkada  -Oregon

-algemeen   -Duitsland

-Landschappen

-algemeen   -Rhododendrons

1. camera's en objectieven  2. camera instellingen

-foto's bestellen

  -Zuid-Tirol Dolomieten    

-Indian Summer   -Spitsbergen

-Spanje

-alpenflora Berner Oberland

3. belichting  4. diafragma
  -Spanje   -Tenerife

 

 

 

5. scherpstellen  6. scherptediepte

Bloem en meeldraden van een azalea huismanfoto

"Over mijzelf" 

Fotografie en onderwerpen
paarse kegels van een spar tegen een donkere lucht

wilgenkatjes tegen zonsondergang

          Mijn naam is Tijs Huisman, mijn beroep was 30 jaar lang docent Duits en mijn hobby's o.a. tuinieren met rhododendrons en azalea's en fotografie. Helaas werk ik niet meer wegens burnout, maar voor zover ik nog energie heb, tuinier en fotografeer ik.
      Voor mij heeft fotografie te maken met emotie, herinnering,  betrokkenheid en inzicht in het fotografisch gebeuren. Het is als met kunstwerken, die je iets 'doen' of niet.
Het is een avontuur, dat je beleeft met je camera en je onderwerp. 

Pennisetum, een siergras

Lake O'Hara Rocky Mountains Canada

n van de poezen die om huis lopen

        Voor zover ik me kan herinneren was mijn eerste camera een 'Ilford Sportsman' voor eenvoudige opnamen. Jarenlang gebruikt voor 'kiekjes' en herinneringsfoto's. Later een Praktica spiegelreflex, die nogal wat lawaai maakte. En sinds 15 jaar een Olympus IS 1000 waarmee ik nog steeds fraaie opnamen maak. In de fotokast heb ik ook een Minolta Dynax 5, die met welke objectieven ook, niet beter presteert dan de Olympus. En natuurlijk de digitale spiegelreflex, momenteel de geweldige Nikon D5200. En de Panasonic FZ200, een bridge-zoomcamera. En de Olympus Md5 mark II.
      Mijn liefde voor de natuur en alles daaromheen domineert mijn fotografie. En ik heb daarbij de neiging op een manier te fotograferen, die anders is. De laatste jaren lees ik veel fotobladen, en wat ik daar zie, vind ik niet altijd zo geweldig. Er wordt al zoveel gefotografeerd....
       Niet, dat ik perse opvallen wil, maar je onderscheiden van anderen is eigenlijk nodig. Veel door de knien gaan, of plat op je buik. Experimenteren met diafragma of invulflits etc.In Spanje door de bergen dwalen en bloemen opspeuren en fotograferen. Genieten van de fraaie herfstkleuren in Maine, in de VS. Sowieso ben ik een romanticus, die voluit geniet van fraaie landschappen, vooral als die 'mensenleeg' zijn. De ruimte en wijdheid, maar ook macro de fraaie bloemenpracht van b.v. rhododendrons.
De rijp op de laatste esdoornbladeren enz.
         En als ik dan de diarolletjes wegbracht en het resultaat ophaalde, dan was ik soms verrukt van enkele fraaie beelden. Want, helaas was niet alles even geslaagd, als je zou willen. Dan is fotograferen met de digitale revolutie heel wat makkelijker en sneller geworden.  Wellicht t makkelijk (?). 

kathedraal van Malaga in Spanje

haven van Benalmadena, Spanje

Cervera del Maestrat, Spanje

Oban bij nacht, Schotland

contact: 

copyright 2008-2021 Tijs Huisman | alle rechten voorbehouden, inclusief foto's!!