Home

Reizen

Reizen

Kerken-kloosters

Natuur

Planten

Fotocursus

contact

Over mijzelf

-Rocky Mountains, Canada

-Griekenland-Lefkada  -Oregon

-algemeen   -Duitsland

-Landschappen

-algemeen   -Rhododendrons

1. camera's en objectieven  2. camera instellingen

-foto's bestellen

  -Zuid-Tirol Dolomieten

-Indian Summer  -Spitsbergen

-Spanje

-alpenflora Berner Oberland

3. belichting  4. diafragma
  -Spanje    -Tenerife

 

 

 

5. scherpstellen  6. scherptediepte

Calgary met de skyline van de binnenstad

huismanfoto
Rocky Mountains Canada 1994
een fotoreisverslag
aan de hand van gescande dia's

in Calgary deze indianen-parade tijdens het honderdjarig bestaan van de stad in 1994

Lake O'Hara in het Yoho National Park in de Canadese Rocky Mountains

            Wie veel reist, ontmoet vaak ook interessante mensen. Tijdens een reis in 1993 bij het bijwonen van het congres van de American Rhododendron Society ontmoette ik een Canadese van Japanse afkomst, die ons uitnodigde naar Canada te komen. Zij zou ons de Rocky Mountains laten zien. Over een buitenkans gesproken!! Dat lieten wij ons niet ontgaan.
             Zij moest af en toe nog wel op kantoor zijn, in Calgary, maar ook die stad is heel interessant. Zij bestond in 1994 namelijk officieel 100 jaar. En dat werd uitbundig gevierd. Daarvan ook enkele foto's dus. Totnogtoe is dit één van de mooiste reizen geweest, die we gemaakt hebben. Zo niet de mooiste. Zij wist de meest interessante plekken en bezienswaardigheden te vinden. Dwars door de Rockies, naar Vancouver en Vancouver Island. Vier weken genieten. Ook nu ik zoveel dia's gescand heb - met een niet eens zo slecht resultaat. Denk ik.
         Voor herhaling vatbaar, denk ik ook.

een totempaal in het Museum of Anthropology in Vancouver

Album 276 Rocky Mountains Canada 1

Album 277 Rocky Mountains Canada 2

Album 278 Rocky Mountains Canada 3

Album 279 Rocky Mountains Canada 4

Album 280 Rocky Mountains Canada 5

Album 281 Rocky Mountains Canada 6

Album 282 Rocky Mountains Canada 7

Album 283 Rocky Mountains Canada 8

Reisschema

          Ook al ligt Calgary in de staat Alberta en Vancouver niet echt in de Rocky Mountains - deze reis omvat dit alles en zelfs de badlands in het Dinosaur Provincial Park ten noorden van Calgary met het Royal Tyrrell Museum of Paleonthology met de dinosauriërs ten noorden van Drumheller. 
Vanuit Calgary zijn we drie keer vertrokken richting de Rockies met bezoek aan Kananaskis Country, Canmore, het Banff National Park, Yoho National Park en het Jasper National Park. Met als hoogtepunten het Moraine Lake, Lake Louise, het Columbia Icefield, het geweldige meer Lake O'Hara, waar we een indrukwekkende wandeling maakten. Het Maligne Lake en overal de karakteristieke Canyons en watervallen, zoals de Takakkaw Falls en de Athabasca Falls. Trouwens, ten zuiden van Calgary bezochten we een danswedstrijd van indianen uit de VS en Canada. Een interessante happening!!
          Dan de uiteindelijke doorsteek door de Rockies met een bezoek aan Revelstoke aan de Columbia River en de bloemenweide op de Revelstoke Mountain. Over de Highway 1 en Hwy 97 langs het Okanagan Lake waar veel fruitteelt is, getuige het dorp Peachland. Vervolgens door naar Vancouver, waar zoveel te zien is, zoals het Stanley Park met de totempalen, het Museum of Anthropology met indiaanse artefacten en kunst. De Japanse tuin, de Botanical Garden en de Van Dusen Gardens geven de reis een flair van bloemen en planten.
           Daarna de interessante oversteek naar Vancouver Island met de hoofdstad Victoria, de beroemde tuin Butchart Gardens en musea voor Indiaanse kunst en gebruiksvoorwerpen, zoals totempalen en botenbouw. Terug naar de luchthaven bij Richmond na een kort bezoek aan de visserijhaven van Steveston.
           Al met al een zeer geslaagde reis. Zelfs het bewerken van de dia's geeft weer een kick!!

Columbia Icefield, een enorme gletsjer in het Jasper National Park

Maligne Lake in het Jasper National Park in de Canadese Rockies.

de beroemde Butchart Gardens op Vancouver Island

het beroemde Lake Louise in het Banff National Park in de Canadese Rocky Mountains.

contact: 

copyright © 2008-2021 Tijs Huisman | alle rechten voorbehouden, ook foto's!!